ПРО «НепрOSTі листи» В ЛИПОВЦІ

10 квітня на запрошення вчительського колективу Липівського НВО «ЗОШ І–ІІІ ст. – дитячий садок» та за сприяння Всеукраїнської кампанії «Пам’ять Нації» для учнівської молоді с. Липівка відбулася презентація двох книг з серії «Пам’ять Нації» та спогадів Володимира Покотила «Лицарі золотого тризуба», які побачили світ нещодавно.

Кандидат історичних наук, директор Макарівського районного історико-краєзнавчого музею, адміністратор кампанії «Пам’ять Нації» Віталій Гедз розповів присутнім про зародження серії книг «Пам’ять Нації». Потім детальніше зупинився на біографіях Олексія Потапенка та Олександра Васильця.

Учні липівської школи попросили детальніше розповісти про Юрія Юхименка, фотографії та спогади якого вони помітили в книзі про Олександра Васильця. Розповісти про колишнього учня допоміг його колишній класний керівник Ігор Карнарук.

Після цього директор Макарівського музею Віталій Гедз розповів про книгу-спогади Володимира Покотила «Лицарі золотого тризуба».

Відповідаючи на питання учнів 10-го класу про Голодомор на Макарівщині, Віталій Гедз зачитав спогади про смерть 25 дітей у Фасовій, які вміщенні в книзі «Лицарі золотого тризуба».

Насамкінець заходу вчителі та старшокласники попросили детальніше розповісти про проект «НепрOSTі листи» та поцікавилися чи планується захід в рамках проекту в Липовці.

Коли учні дізналися про необхідність пошуку рідних то відразу погодилися на цю волонтерську роботу. Після цього з колективом та учнями липівської школи було домовлено про вручення рідним копій листів у травні у стінах школи.

Releated Post