«НепрOSTі листи»

7 травня 2019 року Державний архів Київської області відкриє виставку документів остарбайтерів з Київщини «НепрOSTі листи», на якій недоставлені листи знайдуть своїх адресатів.

Історико-документальний і громадський проект Державного архіву Київської області «НепрOSTі листи» присвячений Дню пам’яті та примирення та 75-й річниці вигнання нацистських окупантів з України. Крім історико-документальної виставки, проектом передбачене виявлення недоставлених листів остарбайтерів 1942–1943 років та встановлення їхнього зв’язку як з авторами, так і молодшим поколінням їх рідних, які проживають у Київській області. Метою проекту є вшанування пам’яті жертв Другої світової війни на Київщині та організація заходів, результатом яких стане урочисте вручення копій листів остарбайтерів сьогоднішнім адресатам.
Проект «НепрOSTі листи» об’єднує архівістів, музейників, істориків-краєзнавців Київщини у кропіткій праці з розшуку та повернення листів остарбайтерів, що не були доставлені восени 1943-го і знаходяться на зберіганні у Державному архіві Київської області.
Організатори і партнери проекту: Київська обласна державна адміністрація, Державний архів Київської області, Центральний державний кінофотофоноархів ім. Г.С.Пшеничного, Всеукраїнський проект «Пам’ять нації», архівні відділи районних державних адміністрацій та міських рад Київської області, Національний історико-краєзнавчий заповідник «Переяслав», Національний музей-заповідник «Битва за Київ у 1943 році», КЗ КОР «Білоцерківський краєзнавчий музей», Макарівський районний історико-краєзнавчий музей, Воєнно-історичний музей «Інформаційно-просвітницький центр» (Калинівка).
Медіа-партнери: новини «Сьогодні» ТРК «Україна», Історичне радіо, ТРК UA: Перший.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 7 травня 2019 року об 11.00 год.
Місце проведення: м. Київ, вул. Юрія Іллєнка, 40. Виставкова зала.

Виставка триватиме з 7 по 31 травня 2019 року

Акредитація представників ЗМІ за телефоном: (044) 206-53-07. Контактна особа – Юлія Білодід.

Releated Post